Sinyal jeneratörü genel olarak alıcıların testinde sinyal kaynağı olarak kullanılır. Bu jeneratör sistemi sinüzoidal, kare, üçgen veya rasgele dalga biçimlerinde periyodik bir şekilde farklı dalgalar üretebilir. Kullanıcıların ihtiyacı olan boy ve miktarda dalga üretiminde sinyal jeneratörü etkin rol oynar.
Sinyal jeneratörü ile üretilen dalga boylarının belli bir aralıkta yer alması gerekir. Buna göre, üretilen dalgaların frekansı 0.2Hz ile 2MHz arasında bir değerde yer alabilir. Sinyal jeneratörü en temel anlamda, alıcıların testinde ve amplifikatörlerin testinde sıklıkla kullanılır.
Bu jeneratör sistemini dalga dedektörü ve radyo frekansı köprülerinde kullanabilirsiniz. Genel olarak sinyal jeneratörleri beş farklı bölümden oluşur. Sinyal jeneratörlerinde üç çeşit modülasyon sistemi vardır. Bunlar; kare dalga, sinüs dalga, üçgen dalga şeklinde karşınıza çıkar. Bazı durumlarda kare dalga modülasyonunun yerine mikrodalga sinyal jeneratörleri kullanılabilir.
Sinyal jeneratörleri 6 numaralı buton desteği ile karşınıza çıkar. Bunun yanı sıra, farklı fonksiyonlar ve açılış – kapanış için çeşitli düğmeler bulunur. Ürünlerle birlikte sunulan kılavuz sayesinde sinyal jeneratörlerini kolayca kullanabilirsiniz.
Sinyal Jeneratöründeki Tuşların Fonksiyonu
Frekans Displayi
Sinyal jeneratöründe 8 dijitli likit kristal ekran bulunur. Frekans displayi olarak adlandırılan bu ekran, frekans değerlerinin artma ve azalma durumlarını gösterir. Tuşların testini de aynı ekran üzerinden takip edebilirsiniz.
Genlik Displayi ve RF Çıkış Soketi
Jeneratör üzerinden yer alan genlik displayi dedekte edilmiş ters gücü görmenizi sağlar. RF çıkış soketi ile N kanallı soket AC çıkış sağlanır.
RF OFF / ON Anahtarı
İki pozisyona sahip olan bu anahtar sistemi ile RF sinyalinin çıkışı kontrol edilir. On konumundayken RF çıkış sinyali verilir, Off konumunda ise RF sinyal çıkışı kesilir.
Bilgi Giriş Tuşları
Bilgi giriş tuşları ile frekans genlik değerleri seçilebilir.
Değer Arttırma Anahtar
Frekans ve genlik değerlerini artırmanız gerekebilir. Değer arttırma anahtar tuşları sayesinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Modülasyon Tuşları
İstediğiniz modülasyonu seçmek ve hassas ayarları yapmak için modülasyon tuşlarından destek alabilirsiniz.
Modülasyon Giriş/Çıkış Soketi
BNC soketi, harici modülasyon sinyali ve iç modülasyon sinyali için kullanılır.