Fiber optik füzyon kaynak cihazları iki kablonun veri kaybı yaşamadan ve tam bir şekilde birbirine bağlanması veya bir ucunun sonlandırılmasını sağlayan cihazlara verilen addır.
Yüksek miktarda fiber optik ekleme yapabilen bu cihazlar tozlu, rüzgârlı fark etmeksizin açık hava ortamlarında da kolaylıkla çalıştırılabilen cihazlardır. Satın alınırken veya işletme esnasında ekonomik olarak kar elde etmek isteyen kimseler için ideal bir kullanım sunmaktadır. Otomatik kalibrasyonu olduğu için kapağı kapatıldığında tam otomatik ekleme işlemine anında başlamaktadır.
Fiber Optik Füzyon Kaynak Cihazları Özellikleri Nelerdir?
Kullanım kolaylıkları sunan fiber optik füzyon kaynak cihazları, tam otomatik olarak çalışan bir üründür. Çok düşük oranlarda ekleme kaybı yarattığı için tercih edilme sıklığı yüksektir ve işletme maliyeti oldukça düşüktür ve ekleme sonrasında gerçek çekme testi yapılabilmektedir. Fiber profil merkezleme sistemi ise üst seviyededir. Parametre ayarı yapılmasına gerek olmamaktadır.
Gerçek zamanlı bir kalibrasyon sistemi barındırmaktadır. Kullanılan pil ömrü ise hassas bir biçimde gerçeği göstermektedir. LED aydınlatması bulundurduğu için gece geç saatlerde bile konforlu bir çalışma yapmaktadır. Ölçüm sonuçları da bununla bağlantılı olarak kolayca USB bilgisayar bağlantısı ile aktarılabilmektedir. Bu sayede yazılımı güncellenebilmekte ve işlemleri otomatik olarak başlatabilmektedir. Sadece ekleme kapağı ve fırın kapağının kapalı olduğundan emin olunması yeterli gelecektir.
Fiber Optik Ek Cihazı Hakkında Genel Bilgiler
Rüzgârlı, tozlu ortamlarda kolaylıkla işlevini yürütebilmektedir. Beş bine kadar ekleme yapabiliyor olmasından kaynaklı olarak konfor sağlamaktadır. Ayrıca, bin kadar ölçüm sonucunu depolayabilmektedir.
Fiber optik ek kaynaklarını ikiye ayırmak mümkündür. Bunlar, mekanik ekleme ile füzyon ekleme şeklinde sıralanabilmektedir.
Mekanik ekleme, mekanik bir ortamda iki fiberin karşı karşıya getirilmesi sonucunda merkeze getirilen, uç uca eklenmesinden sonra ışığın fiberden bir diğer fibere aktarılması sürecinden oluşan bir işlemdir.
Füzyon ekleme ise kalıcı bir biçimde işlenebilmesi amacıyla elektrik arkı yardımıyla oluşturulmuş olan ısının karşılıklı merkeze konmuş olan iki fiberin kaynaklanması sürecidir.